Microsoft: Silicon Valley Campus

Microsoft: Silicon Valley Campus

Ongoing design at WRNS Studio, San Francisco

ProEXR File Description =Attributes= cameraAperture (float): 36.000004 cameraFNumber (float): 8.000389 cameraFarClip (float): 1000000015047466200000000000000.000000 cameraFarRange (float): 39370.078125 cameraFocalLength (float): 27.001314 cameraFov (float): 67.377556 cameraNearClip (float): 0.000000 cameraNearRange (float): 0.000000 cameraProjection (int): 0 cameraTargetDistance (float): 21842.638672 cameraTransform (m44f) channels (chlist) compression (compression): Zip dataWindow (box2i): [0, 0, 4978, 4667] displayWindow (box2i): [0, 0, 4978, 4667] lineOrder (lineOrder): Increasing Y name (string): "" pixelAspectRatio (float): 1.000000 screenWindowCenter (v2f): [0.000000, 0.000000] screenWindowWidth (float): 1.000000 type (string): "scanlineimage" =Channels= A (half) B (half) G (half) R (half) VRayCaustics.B (half) VRayCaustics.G (half) VRayCaustics.R (half) VRayGlobalIllumination.B (half) VRayGlobalIllumination.G (half) VRayGlobalIllumination.R (half) VRayRawGlobalIllumination.B (half) VRayRawGlobalIllumination.G (half) VRayRawGlobalIllumination.R (half) VRayReflection.B (half) VRayReflection.G (half) VRayReflection.R (half) VRayRefraction.B (half) VRayRefraction.G (half) VRayRefraction.R (half) VRaySamplerInfo.B (half) VRaySamplerInfo.G (half) VRaySamplerInfo.R (half) VRaySelfIllumination.B (half) VRaySelfIllumination.G (half) VRaySelfIllumination.R (half) VRaySpecular.B (half) VRaySpecular.G (half) VRaySpecular.R (half) VRayWireColor.B (half) VRayWireColor.G (half) VRayWireColor.R (half) Z (half)
Rendering by Steelblue, copyright WRNS Studio

Truly designed from the inside out, Microsoft’s new campus in Silicon Valley will total over 643,000 square feet.  It’s goal: to create an ideal workplace environment starting with user experience.

content_15015_00_N46_bestraster

Wellness and nature are thoughtfully and rigorously woven into the fabric of each interior space.  A creekside habitat and meadow is expanded, enmeshing with the building.  A low, landscaped roof connects an intricate network of team courtyards and wellness amenities.

content_15015_00_N48_bestraster

Over 6 acres of former parking lots are built out, drawing the building to the street front.  This allows the campus to engage with Mountain View’s developing community plans in a socially sustainable way.

content_15015_00_N35_bestraster

The combination of demolition, retrofit, new construction, and landscape rehabilitation is expected to begin 2017 with a goal of attaining LEED Platinum.

 

For more:

Silicon Valley News Journal

WRNS Studio